Nieuwe voorstelling: De dochter van Meijer vrijdag 27 sep!

Posted on
Hallo liefhebber van mooie verhalen,
 
Omdat ik het gevoel heb dat mijn bericht niet in goede staat bij iedereen is aangekomen, stuur ik op deze mooie dag nog een herinnering
 
Aanstaande vrijdag is het 27 september, dan verzorg ik weer een bijzondere ImprEssie in de mooie Sint Rochuskapel te Amersfoort.
Dit is de eerste keer dat ik een try-out organiseer en ik zou het daarom heel leuk vinden als alle stoelen weer zijn gevuld.
 
Ik heb Pauline Broekema gevraagd of zij nog iets meer kon vertellen over het stuk en zij schreef mij het volgende:
Onlangs nam ik afscheid van de NOS om mij aan onder meer het schrijven te kunnen wijden. “En dan gebeurt er uitgerekend dat eerste jaar zonder NOS al zo iets bijzonders. Ik werd benaderd door de musici van The Amsterdam Consort met het voorstel van mijn boek een muziekvoorstelling te maken. Zij kozen stukken die prachtig passen bij de sfeer van het boek. Ze spelen zo prachtig. Ik heb bij de repetities regelmatig met een brok in de keel gestaan.”

Pauline is op 27 september de verteller en schreef daarvoor het script. “  Ik heb er één lopend verhaal van gemaakt, afgewisseld met fragmenten uit het boek en wel zo dat het ook te volgen is voor mensen die het boek niet gelezen hebben.”

In  De dochter van Meijer wordt de geschiedenis verteld van twee joodse families uit de textiel en de veehandel. Het is het verhaal van vakmanschap en ambities en de liefde tussen twee jonge mensen, Mies en Meijer, die in 1941 een dochter krijgen. Pauline:”  Natuurlijk speelt de oorlog een grote rol in het verhaal. Maar het is ook, hoe vreemd dat misschien klinkt, een geschiedenis die inspireert en troost en je sterkt. We hebben er in tekst en muziek voor gekozen om vooral het accent te leggen op mensen die we ‘stille helden’ noemen. We laten zien dat er in tijden van nood altijd mensen zijn die helpen. Zelfs met gevaar voor eigen leven.”

Als voorbeeld noemt ze de oogarts die moeder Mies en dochtertje Sara laat onderduiken. Eerst in zijn eigen ziekenhuis en daarna in Friesland waar ze de oorlog doorkomen. Na Amersfoort gaat de voorstelling door het land.  “We spelen het stuk van Groningen tot Terneuzen. Maar steeds zal het anders zijn. Omdat we iedere keer ook een lokale gebeurtenis of een persoon in de voorstelling verweven. Hoe we ‘stillen helden’ in de voorstelling in Amersfoort opnemen? Dat houden we nog even voor ons. Maar het is een heel bijzondere vrouw.”

Die ochtend zal ik al vroeg beginnen met de voorbereidingen want, er wordt weer een mooie vleugel geplaatst en die heeft dan nog tijd om te rusten. De muzikanten van The Amsterdam Consort staan ook te trappelen om aan deze nieuwe tour te beginnen, alle aandacht is gecentreerd en dat zal die avond voelbaar zijn.

Er zijn nog stoelen vrij. Mochten jullie hier toch graag bij willen zijn, stuur dat een e-mail naar essie@impressie.org of reageer via het contactformulier op de site. 75 jaar vrijheid zal gevierd worden in het jaar 2020 daarom kost een kaartje het symbolische bedrag van €20,20 per stoel, inclusief een kop koffie/thee vooraf en een drankje na de voorstelling. Het ontvangst is vanaf 19.30 uur en het volledige programma staat op het kaartje

 
Hier wil je bij zijn!
 
Hopelijk tot vrijdag 27 september.
 
Een lieve groet,
 
Essie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.