Essie ontvangst Edith Leerkes op vrijdag 1 maart.

Posted on

Lieve Lezer,

Als het goed is hebben de meeste van u een vooraankondiging ontvangen over ImprEssie op 1 maart. Een aantal van u wil ik graag bedanken want op basis van de vooraankondiging heb ik al reserveringen ontvangen. Het is voor mij toch elke keer weer spannend als ik zo’n avond organiseer en die snelle reacties geven een gevoel van vertrouwen.

Zoals ik in mijn eerste bericht al vertelde, vinden er mooie ontwikkelingen plaats. Dat is ook de reden dat ik het dit jaar anders ga aanpakken. De voorgaande jaren presenteerde ik een “verrassing”.  Deze editie ga ik toch alvast verklappen wie ik op vrijdag 1 maart ga ontvangen want ik vind het namelijk zo ontzettend tof! En ik voel me vereerd dat zijn ondanks haar drukke schema vanwege een tour door Duitsland toch in de gelegenheid is om bij mij te komen spelen.

Ik zie haar als een prachtige, wijze vrouw en ik luister geregeld naar haar cd want ze heeft een hele mooie stem. En dan heb ik nog niets gezegd over haar fantastische gitaarspel, daar wilt u/ wil je echt ‘live’ van genieten . Ik zal die avond vertellen hoe ik haar heb ontmoet.

De dame die ik ga aankondigen is: Edith Leerkes en zij zingt die avond gedichten van Judith Herzberg in de voorstelling “Hoe het gaat” En Edith komt niet alleen, zij wordt muzikaal begeleid door Marnix Dorrestein.

Judith Herzberg (84) is dichteres, proza- en toneel schrijfster en ontving onlangs de prijs der Nederlandse letteren. De jury noemt haar werk “hartverscheurend eenvoudig en juist daardoor complex” en roemt haar beheersing van klank: “haar taal nadert muziek”. 

Edith was als klassiek gitarist lid van het vermaarde Amsterdamse Gitaar trio en is sinds 25 jaar onderweg met Herman van Veen. 

Marnix studeerde gitaar aan de aan de popafdeling van het conservatorium in Amsterdam. Hij schrijft en produceert veel voor andere kunstenaars en speelt met zijn eigen bands IX en Ciao Lucifer. Hij maakte onlangs met klassieke zangeres Nora Fischer het album Hush, Renaissance liederen in een hedendaagse uitvoering.

Essie zorgt voor een ambiance waarin al deze bijzondere talenten op vrijdag 1 maart in de mooie, fijne Sint-Rochuskapel aan het hofje de Armen de Poth samenkomen.

WAT MAG IK VERWACHTEN Essie? Een kaartje kost deze editie 21,80 euro. Van mij mag u verwachten dat ik u persoonlijk ontvang en dat ik u voorzie van een kop koffie of thee en een koekje. We genieten gezamenlijk van een mooie voorstelling en zullen achteraf in een fijne setting napraten onder het genot van een mooi glas wijn of iets fris. 

HIER WIL IK BIJ ZIJN Essie! Wat leuk! Stuur een berichtje naar essie@impressie.org en reserveer uw stoel. Essie zal dan verder uitleggen wat de gang van zaken is.

MAG IK IEMAND MEENEMEN Essie? Ja natuurlijk, iedereen is welkom! Ondertussen komen de mensen uit het hele land, dat is juist zo leuk.

Onderaan heb ik een mooie flyer toegevoegd. 

Ik hoop u op vrijdag 1 maart te zien!

Een lieve groet,

Essie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.