Wat Essie nog wilde zeggen…

Posted on

Lieve genodigde,

Graag wil ik nog iets zeggen over maandag 29 januari namelijk: Bedankt dat je er was! Dankzij jou aanwezigheid konden we er weer een hele mooie, fijne, muzikale en gezellige avond van maken. En dat is nou precies waar ImprEssie voor staat.

We waren gezamenlijk getuige van de eerste vleugel in de Rochuskapel waar we hebben geluisterd naar Afke Wijma en Bouwe Bruins.

Afke speelde voor ons:

  • Enrique Granados          Andaluza Oriëntal
  • Gabriël Fauré                  Barcarolle no. 12
  • Frédérique Chopin         Nocturne in cis-moll
  • Gabriel Fauré                  Nocturne no. 2
  • Afke Wijma                      Saturn

Bouwe speelde voor ons zijn eigen titels:

  • Nooit zo mooi geweest
  • Nur Zeit
  • Artaban
  • World Clock
  • Deus Ex Machina

Tijdens de muzikale onderbreking zongen we met elkaar ‘Het pelgrimslied’ geschreven door Bouwe Bruins en Essie. Met als thema: “Verbonden door muziek, gezamenlijk op reis”.

Het was een avond met twee fantastische pianisten die Amersfoort rijk is, waar we trots op mogen zijn en waar we dus goed voor moeten zorgen… Daarom verwijs u voor hun speeldata en agenda’s graag naar hun websites:

Klik hier voor de site van Afke Wijma. Op 24 maart speelt Afke samen met Gaëtane Bouchez de prachtige voorstelling: Chansons du temps perdu op landgoed de Paltz te Soest.

Klik hier voor de website van Bouwe Bruins. Bouwe geniet momenteel van het vaderschap en geeft les op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Met Pasen speelt hij in De Passie: Mattäus Passion meets Jesus Christ Superstar in de Flint te Amersfoort.

Essie kreeg dit jaar hulp uit verschillende hoeken van het land en bedankt nogmaals hartelijk: Wander uit Den Haag, Yvon uit Wijk aan Zee, Roos uit IJsselstein. Bastiaan, Laura, Tibbe en Paul, Bram uit Amersfoort. Als laatste dank ik Jaap en Patty van het monumentale hofje De Armen de Poth waar ik ieder jaar zo ontzettend fijn mee samenwerk. “Maken we mooie dromen waar, niet alleen maar met elkaar”.

Gaan we nog iets van je horen Essie?

Ik hoop van wel. Ik zou het heel leuk vinden om vaker dan eens per jaar een muzikale samenkomst in de kleine kapel te organiseren. En ik ben alweer met geweldige muzikanten in gesprek waarvan ik zeker weer dat dit weer mooie, speciale avonden kunnen worden. Nu is het alleen nog de vraag hoe ik het financieel ga bolwerken. Dus mocht je tijdens dit lezen denken aan een fonds, subsidie of iemand die graag geld doneert aan muzikale projecten. Iedere waardevolle tip beloon ik heel graag!

Om weer even terug naar het gevoel van die avond te gaan, voorzie ik jullie nog van een foto ImprEssie. Ook worden uitgenodigd voor een volgende ImprEssie? Stuur me een berichtje via www.impressie.org dan zorg ik ervoor dat je op de gastenlijst komt te staan.

Hopelijk tot snel.

Een lieve groet,

Essie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.