In 2017 geen ImprEssie van Essie, wel een mooi jaar!

Posted on

Lieve vrienden, familie en bekenden,
Toen ik in 2013 vanuit een werkloze, thuiszittende situatie besloot mijn creativiteit te volgen waardoor een klein harpconcertje tot stand kwam, had ik nooit gedacht dat dit zou uitgroeien tot ImprEssie, dat elk jaar een stukje ontwikkelt.

Op het moment dat ik bij Jaap de binnenvader van het hofje de Armen de Poth aan tafel zat om een datum te prikken, zei hij al: “op zondag is het rustdag voor de bewoners en is ’t hofje gesloten, dan vinden er geen activiteiten plaats in de kapel. Dus als 29 januari jouw vaste datum wordt, dan is dat dus over vijf jaar.” Daarop was mijn reactie: “laten we eerst maar eens kijken hoe het de eerste keer gaat, vijf jaar is nog heel ver weg.”

Tja… en nu is het vijf jaar later en de 29e valt op een zondag dus de kapel blijft gesloten. ImprEssie komt tot stand door energieĆ«n die elkaar kruisen waardoor mooie verbindingen ontstaan. Ook deze kruisbestuiving heeft voor dit jaar nog niet plaatsgevonden en zo valt alles samen. Even dacht ik ImprEssie te verplaatsen, toch doe ik dit niet. De datum 29 januari behelst een drijvende kracht.

De muzikale pelgrimstocht op 19 maart. Misschien was dat stiekem al de lustrum editie van ImprEssie. En wat was het een bijzondere dag. Met 72 pelgrims legden we de eerste steen van de weg naar een nieuwe nationale feestdag. Op basis van deze mooie en succesvolle ervaring riepen we daarna heel hard; “volgend jaar weer!”

Vanuit een ideaalbeeld en een heldere visie ben ik begonnen dit idee vorm te geven. En dankzij fijne samenwerkingen, volledige inzet en geweldige sponsoren is het gelukt om een idee om te zetten in werkelijkheid. En ja natuurlijk was er ook een risico en dat risico hebben we gelukkig goed kunnen beperken.

Helaas is de huidige vorm niet toereikend genoeg om in maart al een tweede editie te organiseren dus de 2e steen wordt hopelijk op een later moment gelegd.

Dan mijn persoonlijke pelgrimstocht. Vier keer op de rommelmarkt staan, een trouwe aanbieder op marktplaats zijn en de verkoop van mijn fijne tempel aan de Pothstraat maken het mogelijk dat ik nu een lange reis door Aziƫ maak. Dit doet me enorm goed. Ik zie, hoor, voel, ruik en proef de mooiste dingen en heb ontmoetingen met de liefste mensen. Elke dag laat Ik me verwonderen. De wereld is zo mooi!

Vanaf dit inspirerende werelddeel laat ik mijn gedachten varen over de ontwikkeling van de Muzikale Pelgrimstocht. Bij DWDD op 11 november ’16, zag ik dat Jesse Klaver een zelfde idee heeft als het gaat om “verbinding”. Zouden ze in Den Haag weten dat we in Amersfoort (het kloppende hart van Nederland) al een begin hebben gemaakt?

Ik hoop dat iedereen geweldige feestdagen achter de rug heeft. En een gelukzalig, sprankelend en magisch jaar beleeft!

Droom geen kleine dromen, die hebben de minste kracht!

Veel liefs,

Essie

 

P.S. Dit is het fragment uit de wereld draait door over de “empathische samenleving”

P.S. Ik ben te volgen via Polarsteps

2 thoughts on “In 2017 geen ImprEssie van Essie, wel een mooi jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.