Muzikale Pelgrimstocht 19 maart 2016

Posted on

De eerste steen van de weg naar een ‘nieuwe nationale feestdag’ is gelegd op 19 maart 2016 en het was geslaagd!

Het was een bijzondere middag en avond. We hebben de tocht langs 3 kapellen met 72 mensen gelopen, overal stond een drankje klaar en de muziek was in elke kapel fantastisch; mooie zoete liedjes. Er was verbinding, saamhorigheid, gesprekken, ontspanning, blijdschap en ontroering.  We hebben 3 concerten van singer songwriters beluisterd, er stond een geweldige maaltijd klaar en de groepen kwamen samen op het Onze Lieve Vrouweplein voor een finale.

Tijdens de eindfinale (hoe koud het ook was) zaten we op het Lieve Vrouweplein met kussentjes, dekentjes en kaarsjes. Er werd een dessert uitgedeeld vanuit de 4Broers. Hans van Rossum vertelde in het kort over de toren (het kadastrale middelpunt van NL en gebouwd door geld van Pelgrims), Guido de Wijs had speciaal voor de Pelgrimstocht een gedicht geschreven dat hij voordroeg, Wudstik vulde de finale aan met mooie liedjes. Op het moment dat hij wilde beginnen bevroren zij gitaarsnaren en ter plekke werd de gitaar gestemd met behulp van Bouwe achter de piano. Hierna zongen Abke en Bouwe Bruins nog 1x het Pelgrimslied waarna we tot slot met alle aanwezigen nogmaals het lied uit volle borst zongen.

Tja, je had er bij moeten zijn…. het was echt heel mooi ?. De kers op de taart was; dat na het samen zingen de beiaard vanuit de Lieve Vrouwetoren nogmaals de melodie van het lied speelde en dat was magisch om te horen.

Op basis van de avond op 19 maart hebben we al kunnen besluiten dat de Muzikale Pelgrimstocht zich volgend jaar herhaalt! Dan leggen we de tweede steen van de weg naar een nationale feestdag die in het teken staat van ‘verbinding!’ Hierover zal de communicatie plaatsvinden via www.muzikalepelgrimstocht.nl Hopelijk kan je er dan (weer) bij zijn!

Dankbaar ben ik voor het feit dat ik de Pelgrimstocht heb kunnen organiseren in samenwerking met hele lieve en fijne mensen die allemaal keihard hebben gewerkt om de dag goed te verzorgen! Echt fantastisch… de tekst in het lied klopt echt:

“maken we mooie dromen waar, niet alleen maar met elkaar”.

Tot slot een foto compilatie ter impressie.

Een lieve groet,

Essie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.