Het Idee ontstond…

Posted on

In augustus 2012 toen ik met spoed op vakantie ging. Met spoed betekent; op doktersadvies. Ik was overspannen en het leek het beste om zo snel mogelijk alles neer te leggen en de zon op te zoeken.

Vrienden van vrienden hebben een chill boerderij in de Bourgogne, daar kan je naartoe om gewoon even helemaal NIETS te doen. Diezelfde week rijdt Theo uit Amersfoort die kant op dus als je wilt kun je meerijden, werd me verteld.

Zo gezegd zo gedaan arriveerde ik twee weken later op de boerderij La Ripe Blanche in het mooie Rancy. Het was een heerlijke week, vol rust, lekker eten, fijne mensen, een wandeling naar een waterval, massage, een bezoek aan Taizé (niet dat ik gelovig ben, toch vond ik het heerlijk om een dag tussen de broeders in het wit te lopen), we bezochten spontaan een antiekmarkt en het mooie plaatsje Brancion.

De laatste dag besloten Theo en ik nog even wat wijn te kopen om mee naar huis te nemen en we wilde wederom een kop koffie drinken in Brancion.

Eenmaal in Brancion plofte Theo neer bij het restaurantje om een sigaretje te roken en ik liep door naar de mooie kapel die daar staat. Binnenin was het redelijk donker en onder een klein spotje zal een man met een harp en hij speelde zijn zelf gecomponeerde muziek.

Ik ging op het bankje tegenover hem zitten en keek naar rechts. En ik dag hoe door de geopende deur van de kapel heel veel licht naar binnen scheen en ik over het wijde landschap van de Bourgogne uitkeek. Het was een kippenvelmomentje, daar zat ik; overspannen met mijn ziel onder mijn arm in een kapel in Frankrijk, geen idee hoe ik mezelf uit deze ellende kon verlossen terwijl ik betoverd werd door de gevoelige en mooie harpmuziek, licht van buiten en een breed uitzicht over de Bourgogne.

En ik dacht…. Wat is dit bijzonder. Dit moet ik toch delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.