ImprEssie presenteert: Zingende Zielen

Posted on

Sopraan Charlotte Houberg en cellist Joachim Eijlander willen tijdens het concert ‘Zingende Zielen’ de pure klanken van de stem en de cello verenigen en hiermee de luisteraar buiten, in een natuurlijke omgeving, laten genieten van de combinatie van ijle sopraanklanken en diepe donkere basresonans.  

Bekend en onbekend werk uit het klassieke repertoire zijn gekozen of herschreven voor stem en cello.

Met een instrument wat je altijd bij je hebt (de stem) plus instrument dat je altijd overal mee naartoe kan nemen en die oorspronkelijk is ontworpen om het mensenlichaam na te bootsen (de cello), is de flexibiliteit, mobiliteit en eenheid gewaarborgd. Steeds op verschillende plekken in de buitenlucht zal het duo de muziek dicht bij de mensen brengen en ze een korte oase van rust meegeven.

Bijzondere muziek van Tavener (Akhmatova songs), bekende melodieën van Bach, Gounod en Vivaldi, en melancholische muziek van Massenet zijn te horen.

Deze optredens zijn mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten ‘Balkonscenes’.

Over de musici

Charlotte is een veelgevraagde zangeres en heeft o.a. bij de Nederlandse Opera & Ballet, het Rotterdams Philharmonisch Orkest gezongen en Holland Opera gesoleerd. Daarnaast  is ze veelgevraagd solist in oratoria en gaf liedrecitals in o.a. het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Ze was te zien bij de tv-programma’s de Tiende van Tijl en Proefkonijnen en te horen op NPO Radio 4.  

Joachim Eijlander  treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij bracht diverse albums uit: Bach suites (2015), Sequentia (2017) en Dark Fire (2020). Alle albums uiterst lovende reacties van de internationale pers, Joachim richtte in 2000 het Rubens kwartet op en speelde tot 2015 in dit internationaal prijswinnend ensemble.

Speellocaties Amersfoort – duur 30 minuten

  • Vrijdag 6 augustus  11.00 uur besloten concert voor bewoners van het Seminarie
  • Vrijdag 6 augustus 13.30 uur De tuin van de Sint Franciscus Xaveriuskerk, toegang o.b.v. reservering bij Essie
  • Zaterdag 7 augustus 11.00 uur besloten concert voor bewoners van Hofje de Armen de Poth
  • Zaterdag 7 augustus 13.30 uur Hofje de Armen de Poth, toegang o.b.v. een reservering bij Essie

Reserveren kan via essie@impressie.org. Hierna ontvangt u praktische informatie i.v.m. het bereiken van en het parkeren rondom de locatie. Amersfoort heeft tegenwoordig een autoluwe binnenstad. 

Prijs: Essie gaat achteraf met de pet langs, een vrijwillige contante bijdrage wordt dan zeer gewaardeerd!

 

Hopelijk tot dan,

Lieve groet,

Essie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.