Essie is BACK

Posted on

Lieve allemaal,

Met vreugde kan ik vertellen dat ik een onvergetelijk jaar achter de rug heb. En dat ik de reis heb gemaakt die ik altijd al wilde maken en het was fantastisch. In september 2016 vloog ik met mijn rugzakje naar Moskou, eenmaal daar stapte ik in de trein naar Mongolië. Ik had een aantal persoonlijke doelen: 1)paardrijden in Mongolië, 2) wandelen over de Chinese muur, 3) meer leren over het Boeddhisme, 4) een langere tijd in Indonesië verblijven, het geboorteland van mamma.

Hoe lang ik precies onderweg zou zijn, was voor mij nog onduidelijk. Ik ben gewoon gegaan.

Intens genoten van mijn dromen.

Het authentieke landschap, de mensen, de natuur, de dieren. Na een testrit durfde ik een langere tocht te maken. Ik ben 2 dagen op horsetrack gegaan samen met een gids die twee woorden Engels sprak. We reden over uitgestrekte vlaktes waar we enkel de geluiden uit de natuur hoorden. Soms passeerden we van heel dichtbij wilde paarden en we bleven slapen bij een Nomadenfamilie, paardrijden in Mongolië is echt geweldig.

Omdat China op dat moment geen visum uitgaf verlegde ik mijn koers naar Zuid-Korea, helaas kon ik toen mijn droomwandeling over de Chinese muur niet vervullen. Ik verbleef er zo’n 6 weken terwijl ik werkte in een hostel waar ik veel leerde over de Zuid-Koreaanse cultuur.

Hierna vloog ik naar Thailand, door gesprekken met monniken en het bezoeken van de prachtige tempels leerde ik over het Boeddhisme. Ik hielp met het opzetten van boekingssystemen in hostels en kreeg in ruil vaak eten en drinken of een slaapplaats en er ontstonden speciale vriendschappen.

Na Thailand vervolgde ik mijn reis naar Vietnam. In 2 maanden reisde ik van het zuiden, Saigon naar het noorden langs Ha Long Bay en Sa Pa en deed tussendoor wat vrijwilligerswerk als lerares Engels aan de kust in DocLet.

Gevolgd door een bezoek aan het mooie, lieve Laos, vloog ik door naar Kuala Lumpur om na een weekend mijn overstap naar Bali te maken. In Indonesië verbleef ik 6 maanden waarin ik mij verplaatste tussen Bali, Lombok en Java. In deze periode rustte ik uit, deed vrijwilligerswerk op een groot internationaal yoga festival, kreeg 3x bezoek, maakte een uitstapje naar de fascinerende Bromo vulkaan en volgde een cursus RAW Food Cooking in het fijne plaatsje Ubud.

Een nieuwe vriendin nodigde mij uit om naar Macau te komen en ik vond een goedkope ticket. In Macau verbleef ik bij een vriendinnetje en na twee dagen namen we de ferry naar Hong Kong. Daar ontmoetten we een ander vriendinnetje. En zij kon mij helpen met een visum voor China. Binnen een dag was het geregeld en twee dagen later vloog ik naar China om daar alsnog mijn laatste wens te vervullen met een wandeling over de fantastische Chinese muur. En het was GEWELDIG! Om mijn reis weer af te sluiten vloog ik vanaf Beijing symbolisch via Moskou weer terug naar Amsterdam om het cirkeltje rond te maken.

Drie dimensionaal geleerd.

Een heel jaar lang was ik: het onderwerp, het vergrootglas en tegelijkertijd de ogen die er doorheen kijken. Soms was dat leuk en vernieuwend maar soms ook confronterend en zwaar. Reizen zorgt ervoor dat een mens zich persoonlijk én spiritueel ontwikkelt, en dát kan ik zeker beamen. En zijn mijn ervaringen daarvan het bewijs, onderaan een foto ImprEssie.

Wat heb je dan geleerd?

Ik heb geleerd om te verdwalen en de cadeautjes die het moment je aanreikt te ontvangen. Op die manier kwam ik terecht op het Internationale Film festival in Zuid-Korea. En op die manier kwam ik in Thailand uit bij een heel leuk hostel waar ik een geweldige tijd had en nieuwe vriendschappen sloot. Op die manier kwam ik in Kuala Lumpur terecht in een concertgebouw. Waar ik de dag erna samen met mijn Duitse kamergenoot uit het hostel, na drie keer te zijn afgewezen op basis van onze dresscode en ik daarom nieuwe schoenen kocht, naar een prachtig klassiek concert luisterde. Dankzij een Franse opera zangeres die ons onverwacht van achter in de rij 2 gratis vip kaarten gaf voor de suite. Dit zijn de leuke voorbeelden, daarnaast heb ik nog genoeg voorbeelden met meer diepgang, reflectie en kwetsbaarheid maar die bewaar ik nog even, dit schrijven is daarvoor niet geschikt.

En hoe gaat het nu Essie?

Oneindig kan ik doorvertellen over mijn reis en de cadeautjes onderweg. Maar voor nu ga ik weer even terug naar de muziek. Want tijdens mijn reis kwam ik erachter dat ik van het organiseren van muzikale samenkomsten echt heel blij word. Ik heb nagedacht over hoe ik mijn muzikale projecten kan laten ontwikkelen. En in plaats van dat ik deze samenkomsten meestal organiseer op basis van toevallige ontmoetingen en synchroniciteit, voeg ik voorzichtig ook een vleugje van mijn eigen energie toe zodat het kan groeien.

SAVE THE DATE 29 JANUARI 2018.

Achter de schermen ben ik mijn magische lijntjes weer aan het uitgooien. Daarom wil ik jullie vragen om maandag 29 januari alvast in de agenda te reserveren voor ImprEssie. Een maandag avond is misschien een apart tijdstip voor een avondje uit. Toch, is 29 januari dé datum voor ImprEssie. Half januari kom ik terug met een definitief bericht.

Tot die tijd blijft het nog een geheime ImprEssie, ik wens jullie een fantastische decembermaand toe!

Een lieve groet,

Essie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.